مقالات ساختمانی

۵ نکته طلائی در دیوار چینی با آجر سفال

5 نکته طلائی در دیوار چینی با آجر سفال

رعایت اصول و ضوابط دیوار چینی با آجر سفال بسیار مهم است و تمامی کارفرماها باید با تهیه آجر استاندارد نسبت به ساخت دیوار در بخش‌های مختلف ساختمان اقدام کنند. جهت پاسخ به این سوال متداول و پرتکرار که آجر سفال بهتر است یا آجرهای سنتی باید بگوییم که به دلیل مقاومت و قیمت مناسب آجر سفال اغلب معماران و پیمانکاران در پروژه‌های ساختمانی از این نوع آجر استفاده می‌کنند. آجرهای سفال اختلاف قیمت زیادی با آجرهای سنتی ندارند ولی شما با تهیه آنها می‌توانید مقاومت ساختمان را در برابر آتش، اتصالات، فشارهای جانبی و عایق بودن افزایش دهید و بنایی مستحکم و با کیفیت بسازید. در فروشگاه مصالح ساختمانی سنگاج تنوع آجرها بسیار زیاد است و مشتریان این فروشگاه از سراسر کشور می‌توانند متناسب با نیاز خود آجر مناسب را به صورت تلفنی به همکاران ما در تیم فروش سنگاج سفارش دهند تا در اسرع وقت آجرها به دست آنها برسد.

نحوه دیوار چینی با آجر سفال

 دیوار یکی از اصلی ترین المان‌ها در طراحی ساختمان است و وظیفه آن جداسازی فضاهای ساختمان از یکدیگر می‌باشد. دیوارهای همچون عایق‌های صوتی و حرارتی عمل می‌کنند و با ایجاد حریم‌های مورد نیاز در ساختمان از فضای داخل آنها برای سیم کشی‌ها برق و مخابرات یا تاسیساتی همچون لوله‌ها جهت زیبا سازی فضای داخلی ساختمان استفاده می‌شود. دیوارها را معمولا با استفاده از آجر و پس از اجرای ستون و بعد از پایان عملیات بتن ریزی سقف اجرا می‌کنند. به صورت کلی نحوه دیوار چینی با آجر سفال به شرح زیر است:

نحوه دیوار چینی با آجر سفال

گام اول: آماده‌سازی پلان دیوارها

برای اینکه دیوار چینی انجام شود، در ابتدا باید مهندس معمار و یا نقشه کش ساختمان برای دیوارها مکان مشخصی را در نقشه تعیین کنند. محل قرارگیری دیوارهای باربر و غیرباربر یکی از قسمت‌های مهم نقشه است که باید توسط مهندس بنا مشخص شود تا کارگران بتوانند برای دیوار کشی اقدام کنند. معمولا از آجر سفالی برای دیوارهای غیرباربر استفاده می‌شود. ضخامت این دیوارها باید بیشتر از ۱۱ سانتی‌متر باشد و برای دیوارهای جداکننده از آجرهای سفال به ابعاد ۱۵ و ۲۰ سانتی‌متر استفاده می‌کنند.

گام دوم: محاسبه تعداد آجر سفال مورد نیاز

در این مرحله باید ابتدا ابعاد واقعی آجرهای سفال را از فروشنده بگیرید و براساس ابعاد دیوار مورد نظر و از فرمول‌های محاسباتی معروفی که وجود دارد، تعداد آجرهای سفال مورد نیاز برای دیوار کشی را تعیین نمایید. حالا با داشتن تعداد آجرهای مورد نیاز، می‌توانید متناسب با نیاز خود آجر سفالی تهیه کنید.

گام سوم: آماده کردن سایر وسایل مورد نیاز

در این مرحله باید علاوه بر آجرها، سایر وسایل و ملزومات شامل نردبان، بیل، فرغون، ریسمان بنایی، شمشه چوبی و فلزی، ماله، استامبولی، شاقول، تراز، ماسه، سیمان و آب را برای تهیه ملات مورد نیاز جهت دیوار چینی را تهیه کنید. استفاده از این وسایل و ملزومات برای اجرای دقیق و حرفه‌ای پروژه دیوار چینی ساختمان با آجرهای سفالی ضروری است.  

گام چهارم: ساخت ملات

برای تهیه ملات مورد نیاز جهت دیوار چینی با آجرهای سفال باید، مخلوطی از ماسه و سیمان را دقیقا ترکیب کنید و سپس آن را به شکل تپه‌ای درآورید، در وسط تپه یک گودال ایجاد کرده و به آرامی آب ریخته تا ملات شکل بگیرد. نسبت ترکیب برای دیوار چینی با آجرهای سفالی باید ۱ به ۶ باشد. سفتی ملات باید مناسب باشد تا بتوانید از ماله یا بیل به راحتی استفاده کنید، اما باید به اندازه کافی محکم باشد تا شکل دیوار را حفظ کند.

گام پنجم: چیدن رج اول آجر سفال

چیدن رج اول مرحله اساسی در دیوار چینی با آجر است. برای شروع باید یک ریسمان از ابتدا تا انتهای مکان مورد نظر کشیده و محل دیوار را مشخص کنید. سپس یک لایه نازک ملات با ضخامت حداکثر ۱۰ میلی‌متر روی زمین بکشید. در این مرحله باید از نقطه شروع ریسمان، آجرهای سفالی را به انطباق با آن ریسمان و با استفاده از ملات بچینید. همچنین بین آجرها ملات را اعمال کنید تا اتصال بهتری داشته باشند. ضمن چیدن آجرها، از ماله به آرامی برای اتصال به ملات استفاده کنید، این مرحله ساخت دیوار چینی با آجرهای سفالی بسیار مهم و تاثیرگذار است.

گام ششم: چیدن رج‌های بعدی آجر سفال

چیدن رج دوم آجر سفال را باید با یک آجر نیمه شروع کنید. برای این که این رج به خوبی تراز باشد، شمشه را روی رج اول بگذارید و بعد روی آجرها را ملات بکشید تا دیوار کشی به صورت دقیق و مرتب با رعایت اصول انجام شود و به اتمام برسد.

دو استراتژی مهم در اجرای پروژه‌های دیوار چینی

دو استراتژی مهم در اجرای پروژه‌های دیوار چینی

لابند
چنانچه قرار باشد در آینده دیواری عمود بر دیوار اصلی بنا شود و یا حتی به طول همان دیوار اضافه شود باید دیوار اصلی را در مکان اتصال به شکل لابند بسازند. در این استراتژی محل اتصال دو دیوار را کاملا از ملات پر نمی‌کنند که در طولانی مدت منجر به ایجاد ترک‌هایی بر دیوار خواهد شد و طبیعتا از استحکام آن می‌کاهد.

لاریز
در صورتی که طول دیوار مورد نظر زیاد باشد آن را در دو مرحله می‌سازند. برای سهولت در اجرا و رعایت تمامی نکات لازم، ابتدا قسمتی از دیوار را می چینند سپس قسمت‌های دیگر از دیوار را به صورت پله ای یا لاریز اجرا می نمایند. مرحله بعدی از انتهای لاریز شروع به ادامه دیوار چینی نموده که با توجه به طول دیوار این مرحله را باید چندبار تکرار کنند.

مزایای دیوار چینی با آجر سفال

به طور کلی دیوار چینی با استفاده از آجر سفالی یکی از شیوه‌های متداول در ساخت دیوار محسوب می‌شود که برای آن باید از آجرهای استاندارد و سالم استفاده کرد. استفاده از آجر سفال به دلیل وزن کمتر در مقایسه با سایر آجرها بسیار پرطرفدار است، به علاوه که ماده اولیه مورد نیاز برای ساخت این محصول به میزان زیادی در دسترس وجود دارد و محصول از قیمت کمتری در مقایسه با آجرهای دیگر برخوردار است که در برآورد هزینه‌های نهایی پروژه موضوع بسیار مهمی محسوب می‌شود. چگالی آجر سفال پایین بوده و در عین حال دارای منافذ و فضاهای خالی زیادی است که باعث می‌شود این آجرها همچون عایق حرارتی و صوتی عمل کنند.

مزایای دیوار چینی با آجر سفال

همچنین از دیگر مزایای آجر سفال وجود کونیک (گوشه) در زوایای آجر است که وجود آن به استحکام هرچه بیشتر و خورد نشدن در برابر فشارهای جانبی کمک می‌کند. همچنین توجه داشته باشید که دیوار چینی با استفاده از آجر سفالی به نسبت اختلاط ۱ به ۶ ملات ماسه سیمان نیاز دارد. به صورت کلی موارد زیر جز مهمترین مزیت‌های استفاده از آجر سفالی در دیوار چینی است:

  • مقاومت بالا: آجرهای سفالی دارای مقاومت بالاتری در برابر فشار و زلزله هستند که به دیوارها استحکام و پایداری بیشتری می‌بخشد.
  • عایق حرارتی: آجرهای سفالی دارای خواص عایق حرارتی بهتری نسبت به آجرهای معمولی هستند، که منجر به کاهش نیاز به سیستم‌های گرمایشی یا سرمایشی در ساختمان می‌شود.
  • زیبایی: آجرهای سفالی دارای طراحی و الگوهای مختلفی هستند که به زیبایی و جذابیت دیوارها افزوده می‌شود.

۵ نکته مهم در دیوار چینی با آجر سفال

رعایت برخی نکات در زمان دیوار چینی با آجرهای سفال باعث افزایش مقاومت و کیفیت بنا می‌شود، مهاربندی دیوار با استفاده از میلگرد در فواصل ۵۰ سانتی‌متری یکی از نکات بسیار حائز اهمیت است و باید به دقت رعایت شود تا در مواجهه با زمین‌لرزه و ریزش، دیوار استحکام کافی را داشته باشد و ریزش نکند. مکان قرارگیری دیوار هم بسیار مهم است.

5 نکته مهم در دیوار چینی با آجر سفال

اگر دیوار کنار ستون‌های فلزی یا بتنی قرار داشته باشد، حتما باید از اتصالات محکمی همچون شاخک به ستون‌ها استفاده شود. قائم بودن دیوار و قرارگیری تیغه‌ها در امتداد یکدیگر هم جز نکات اصولی و مهم در دیوار کشی است، رج‌ها باید کاملاً افقی باشند و بندهای قائم یک رج در میان باید کاملاً در امتداد یکدیگر قرار گیرند. به صورت رعایت ۵ نکته زیر باعث افزایش کیفیت دیوار کشی با آجرهای سفالی می‌شود:

  1. در صورتی که عرض دیوار بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر باشد، نعل درگاه باید با استفاده از دو تیرآهن موازی ساخته شود و هر ۵۰ سانتی‌متر با دو میل مهار به یکدیگر متصل شوند.
  2. محیط محل اجرای پروژه باید بدون گیاهان و ریشه‌های عمقی باشد. پس از پاکسازی، محل باید با آهک پوشانده شود تا از رشد مجدد گیاهان جلوگیری شود.
  3. دمای محیط اجرای پروژه بسیار مهم است و باید زیر ۵ درجه سانتی گراد نباشد، در دماهای پایین‌تر باید با پوشاندن و یا استفاده از ضدیخ از دیوارهای تازه چیده شده محافظت کرد.
  4. برای نصب تیغه‌های آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی، گونیا بودن ضروری است تا لوله‌های گرم و سرد در زمان کاشی‌کاری به درستی نصب شوند و از نشتی جلوگیری شود.
  5. پیش از شروع دیوار چینی، حتما باید گیاهان و خاک‌های اضافی از محل اجرا جمع آوری شود و از خاک آهک برای دیوار کشی استفاده شود.

سوالات متداول

۱. دیوار چینی چیست؟

دیوار چینی در ساخت و ساز بناهای مختلف معمولا با آجر، بلوک‌های سفالی یا بتنی و ملات یا چسب انجام می‌شود، دیوار چینی با هدف جهت تقسیم و تعریف فضاهای مختلف در سازه‌ها به کار می‌رود و علاوه بر این نقش مهمی در تقویت و مقاومت در برابر زلزله بازی می‌کند.

۲. چرا دیوار چینی با آجرهای سفالی بهتر از آجرهای معمولی است؟

 دیوار چینی با آجرهای سفالی نسبت به آجرهای معمولی به دلایلی همچون مقاومت بالا در برابر فشار و زلزله، خواص عایق حرارتی بهتر و جذابیت در طراحی و اجرا بهتر است.

۳. بهترین زمان برای دیوار چینی کی است؟

بهترین زمان برای اجرای دیوار چینی بعد از ستون گذاری و پس از پایان عملیات بتن ریزی سقف‌ها است. البته باید حداقل یک هفته زمان سپری شده باشد و سپس دیوار چینی انجام شود. آجرکاری در درجه حرارت کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد مجاز نیست، ‌در شرایط آب و هوایی سرد، دیوارهای تازه چیده شده باید با پوشاندن و گرم کردن محافظت شوند و در صورت لزوم با نظر مهندس ناظر از ضد یخ استفاده شود.

سخن پایانی

دیوار چینی با استفاده از آجر، بلوک‌های سفالی یا بتنی انجام می شود و برای این کار معمولا از چسب یا ملات مناسب استفاده می‌کنند تا دیوار چینی به صورت اصولی انجام شود. در این مقاله به صورت کامل مراحل دیوار چینی با آجرهای سفالی را شرح دادیم تا با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله بتوانید دیوارچینی را به بهترین شکل ممکن در پروژه‌های ساختمانی اجرا کنید. شرکت سنگاج در زمینه تولید و فروش انواع مصالح ساختمانی همچون سنگ‌ و آجر سابقه طولانی و درخشانی دارد و همواره با تولید بهترین مصالح و عرضه آنها با بهترین قیمت و کیفیت به مشتریان خود توانسته آنها را راضی نگه دارد، محصولات گروه سنگاج به سراسر کشور عرضه می‌شود. برای خرید و اطلاع از قیمت انواع آجرهای سفالی، تزئینی و سایر مصالح ساختمانی می‎‌توانید با شماره تلفن ۰۳۱۳۶۲۷۶۹۴۲ دفتر فروش شرکت سنگاج تماس بگیرد و از شرایط خرید محصولات ما مطلع شوید.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 6 =