مقالات ساختمانی

انواع آجر چینی سنتی !

آموزش دیوار چینی سنتی

آجر چینی سنتی یکی از روش‌های ساخت و ساز با استفاده از آجر است که از دوران قدیم تا به امروز در بسیاری از مناطق ایران و جهان رایج بوده است. در این روش، الگوها و فنون خاصی برای چیدن آجرها استفاده می‌شود که علاوه بر استحکام و دوام، جنبه‌های زیبایی‌شناسی و هنری نیز در آن لحاظ می‌شود. برخی از نکات مهم در آجر چینی سنتی عبارت‌اند از:

  1. انتخاب آجر با کیفیت: یکی از مهم‌ترین نکات در آجر چینی سنتی، انتخاب آجرهای با کیفیت و مقاوم است. آجرها باید بدون ترک و شکستگی باشند و در فرآیند تولید به خوبی پخته شده باشند تا استحکام لازم را داشته باشند.
  2. استفاده از ملات مناسب: نوع ملات در آجر چینی سنتی بسیار اهمیت دارد. ملات اغلب از ترکیب آهک، ماسه و گِل تشکیل می‌شود و باید به گونه‌ای تهیه شود که چسبندگی لازم را بین آجرها فراهم کند. همچنین، باید دقت شود که ضخامت ملات بین آجرها یکنواخت و مناسب باشد.
  3. الگوهای سنتی چیدن آجر: در آجر چینی سنتی، الگوهای مختلفی برای چیدن آجر وجود دارد که هر کدام از نظر معماری و زیبایی‌شناسی اهمیت دارند. برخی از این الگوها شامل “حصیری”، “بادبزنی”، “خمسه” و “پاخور” هستند. هر الگو به نحوی خاص آجرها را به هم متصل می‌کند و به نمای نهایی ساختمان جلوه‌ای خاص می‌بخشد.
  4. نظم در چیدمان: در آجر چینی سنتی، یکی از اصول مهم نظم در چیدمان آجرها است. آجرها باید با دقت و هماهنگی خاصی کنار هم چیده شوند تا نمای کلی ساختمان زیبا و منظم باشد.
  5. توجه به استحکام سازه: علاوه بر زیبایی، استحکام سازه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. چیدمان صحیح آجرها و استفاده درست از ملات باعث می‌شود که سازه مقاوم‌تر و پایدارتر باشد.
  6. استفاده از ابزارهای سنتی: در آجر چینی سنتی، استفاده از ابزارهای ساده و سنتی مانند تراز، ریسمان و چکش برای اطمینان از صاف بودن و دقیق بودن کار اهمیت دارد.
  7. ایجاد سایه روشن: یکی از ویژگی‌های خاص آجر چینی سنتی، ایجاد سایه روشن در نما است. این کار با تغییر زاویه چیدن آجرها و استفاده از آجرهای مختلف در رنگ و اندازه حاصل می‌شود و جلوه‌ای هنری به نما می‌بخشد.
  8. نگهداری و مراقبت: پس از اتمام کار آجر چینی، مراقبت از سازه اهمیت زیادی دارد. آجرها باید به صورت دوره‌ای بررسی شوند تا ترک و فرسایش نداشته باشند و در صورت نیاز ترمیم شوند.

آجر چینی سنتی به دلیل استفاده از الگوهای خاص و تکنیک‌های منحصر به فرد، علاوه بر جنبه‌های عملکردی، زیبایی‌شناسی خاصی به سازه‌ها می‌بخشد و به عنوان یکی از فنون معماری اصیل شناخته می‌شود.

جالب است بدانید طی تحقیقاتی که توسط تیم سنگاج صورت گرفته است، امروزه حدود ۶۰ درصد از کسانیکه در حال ساخت و یا خرید ملک هستند تمایل به اجرای نمای ساختمانی خود به شکل سنتی را دارند. این به آن دلیل است که به دلیل فرهنگ غنی و اصالت ما ایرانی ها اجرای این گونه نما های سنتی آرامش خاصی را برای ما تداعی خواهد کرد.

اجرای این گونه نمای سنتی امکان پذیر نیست جز با استفاده از آجر نما سنتی قزاقی. از همین رو گروه مهندسی سنگاج ارائه دهنده انواع آجر سنتی قزاقی در رنگ های بسیار زیبا، شما هموطنان گرامی را در راستای اجرای نمای سنتی و چشم نواز همراهی می کند. این آجر به دلیل شیوه تولید، ابعاد، مقاومت در برابر عوامل مضر محیطی بوده و از همه مهم تر شکل ظاهری بسیار زیبا برای ساخت نماهای سنتی بسیار محصول مناسبی می باشد. نمای آجر سنتی با استفاده از آجر قزاقی به دلیل طبیعی بودن محصول، بافت زیبا و منحصر بفردی که دارد، سادگی و آراستگی که به ظاهر می بخشد به صورت گسترده در صنعت ساختمان اعم از اجرای نما، کف سازی سنتی و کلاسیک کاربرد دارد. ضمن آنکه در نما سازی سنتی خارج از ساختمان هم بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. ضمن آنکه این گونه آجرها قیمت مناسبی دارد که اجرای آن با صرف هزینه های گزاف همراه نخواهد بود. برای دریافت اطلاعات دقیق تر در خصوص قیمت آجر سنتی قزاقی لطفا به لینک مربوطه مراجعه کنید و برای اطلاع از جزئیات نحوه دیوار چینی ساختمان با استفاده از این گونه آجرها این مقاله را تا انتها مطالعه نمائید.

آموزش آجر چینی سنتی قزاقی

آموزش آجر چینی سنتی

آجر قزاقی از قدیمی ترین نوع آجر سنتی می باشد که با تکیه بر تعداد بیشماری از آثار تاریخی به جا مانده از دوره ساسانیان من جمله مسجد جامع اصفهان، مسجد جامع اردستان، گنبد کاووس و… می توان این موضوع را اثبات کرد. تولید این محصول به همان شیوه دستی و کوره های سنتی انجام می گیرد که چیزی از مقاومت و استحکام بسیار بالای آن کم نخواهد کرد به گونه ای که از مقاومت بسیار بالایی در برابر هوازدگی و شکستگی حاصل از فشارهای جانبی برخوردار است.

انواع آجر سنتی قزاقی شامل آجر کامل، پلاک، نیمه آجر ختایی یا کف فرش می باشد. همچنین ابعاد آجر قزاقی برابر با ۲.۵*۲۰*۷ ، ۵*۲۰*۱۰ ، ۵*۲۵*۲۵ و ۵*۲۰*۲۰ سانتی متر بوده و در بازار موجود است. آجر سنتی قزاقی با توجه به مدت زمان قرار گیری در کوره به رنگ های متنوع از قبیل ابلق، پوست پیازی، قرمز اخرایی، خاکی، زرد، آتشی و حنائی تبدیل می گردد.

یکی از محاسن بسیار قابل توجه در استفاده از این محصول شوره نزدن و نداشتن آلوئک در این محصول می باشد. همواره یکی از گلایه های افراد در اجرای نماهای ساختمانی شوره زدن آجر نمای ساختمانشان بوده که به دلیل قرار گرفتن آجر در معرض آب باران و برف ناشی می شود. باید این نکته را بیان کنیم که وجود آهک در آجر دلیل عمده این اتفاق می باشد که آجر قزاقی به دلیل تولید شدن از خاک رس مشکلاتی از این دست را نخواهد داشت. دغدغه بعدی افراد آلوئک یا اصطلاحا لب پر شدن آجر می باشد. این مشکل را می توان ناشی از عدم استحکام مواد اولیه تولید آجر دانست. اما آجر قزاقی به دلیل کیفیت بالای خاک مورد کاربرد در تولید آن استحکام بسیار بالایی دارد که باعث ناشی شدن این مشکلات نخواهد شد.

از دیگر مزایای استفاده از آجر قزاقی سنتی گلبهی کیفیت بالای پخت، مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی، عدم بازتاب نور خورشید و رنگ پذیری مطلوب در کنار عدم تغییر رنگ دانست. بر اساس آنچه که تاکنون در این مطلب گفته شد می توان آجر سنتی قزاقی را یکی از بهترین مصالح برای دیوار چینی دانست. به شما توصیه می شود جهت دریافت شرایط خرید آجر سنتی قزاقی با مشاوران فروش ما در سنگاج تماس حاصل فرمائید.

۱۰ نکته طلائی در بند کشی آجر سنتی

روش آموزش بند کشی دیوار

برای داشتن نمای سنتی بسیار زیبا و یکدست لازم است تا در انتهای کار دیوار چینی بندکشی دیوار را انجام دهید. بندکشی عموما وظیفه پذیرش انبساط و انقباض سطحی موضعی و توضیحی به صورت کاملا یکنواخت در نمای ساختمان را دارد. ضمن آنکه با اجرای بندکشی دیوار از ورود آب باران برف و گرد و غبار و در نهایت نفوذ نم و رطوبت به قشای داخلی دیوار جلوگیری کرده اید.

بر شما پوشیده نیست که این امر علاوه بر ایجاد ظاهری یکنواخت و زیبا به افزایش عمر و ماندگاری نمای ساختمانتان کمک خواهد کرد. بالعکس در صورتی که بندکشی دیوار بر اساس اصول و ضوابط انجام نپذیرد با گذشت زمان و با توجه به هزینه هایی که یک معمار با آن روبرو است نما را با مشکلات زیادی مواجه خواهد کرد.

به طور کلی بندکشی آجر سنتی به عنوان پایان کار نهایی می باشد که با رعایت تنها چند نکته از به وجود آمدن مشکلاتی که به آن اشاره شد جلوگیری نمائید:

  1. در ابتدا لازم است بیان کنیم تمیزکاری سطح کار و مرطوب کردن آن قبل از شروع کار اهمیت دارد. بنابراین پیش از اجرای آجر بر روی دیوار سطح باید کاملا تمیز و مرطوب باشد.
  2. بند آجر ها براساس طرح انتخاب شده باید دارای عرض ۸ تا ۲۰ میلیمتری باشد.
  3. حداکثر و حداقل ملاتخور پشت آجر برابر با ۲ تا ۴ سانتیمتر می باشد.
  4. مناسب ترین دما برای اجرای نمای سنتی دمایی بین ۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد بوده و شرایط یخبندان بدترین نوع شرایط آب و هوایی است.
  5. ماسه و آب مورد کاربرد در بند کشی باید عاری از هرگونه مواد آلی باشد. حداقل عیار سیمان مورد استفاده در بند کشی باید برابر با ۴۰۰ کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب باشد. ضمن آنکه قطر سنگدانه نباید از ۱ میلیمتر بیشتر شود.
  6. بهترین زمان بندکشی آجر سنتی چند هفته بعد از اجرای آجر سنتی قزاقی است.
  7. ملات آماده شده جهت بند کشی بهتر است ۲.۵ ساعت استراحت کند سپس کورد استفاده قرار گیرد. قبل از استفاده حتما چند دقیقه ملات را ورز دهید تا کاملا یکنواخت شود.
  8. با توجه به این که از صفحه ملات استفاده نمی کنید ملات را به صورت یکنواخت بر روی قلم بندکشی قرار داده سپس بین شیار دو آجر فرو ببرید.
  9. در صورتیکه از رزین برای ضد آب کردن آجر استفاده می نمائید سطح باید خشک باشد.
  10. و به عنوان نکته پایانی برای پاک کردن اضافات ملات با استفاده از یک برس و بعد از گذشت ۲ ساعت این کار را انجام دهید، دقت کنید استفاده از دستمال و آب کار اشتباهی می باشد.

در پایان امیدواریم با نکات موجود در این مقاله بتوانید نمای سنتی زیبایی را برای ساختمان خود ایجاد کنید. فروش آجر قزاقی سنتی قرمز را از گروه مهندسی سنگاج بخواهید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =